Recrutate pentru a se prostitua. Ce metodă foloseau proxeneții pentru a pune mana pe victime?

sursa foto Adevarul
cel mai verde complex reziential

Recrutate pentru a se prostitua. Ce metodă foloseau proxeneții pentru a pune mana pe victime?

Oamenii legii din Capitală au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

cel mai verde complex reziential

Astfe, ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a 3 persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Recrutate pentru a se prostitua

Începând cu vara anului 2019, două persoane vătămate (dintre care una minoră la momentul comiterii faptelor) ar fi fost recrutate prin inducere în eroare (folosind metoda loverboy), adăpostite și transportate în județele Ilfov, Sibiu și în municipiul București, în scopul exploatării sexuale, prin obligare la practicarea prostituției.

În acest sens, persoanelor vătămate le-ar fi fost create conturi pe site-urile de specialitate, în vederea atragerii potențialilor clienți, sumele de bani obținute de acestea fiind însușite de persoanele bănuite.

De asemenea, cu privire la două dintre persoanele bănuite s-a reținut că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o a treia persoană vătămată, minoră la momentul comiterii faptelor, obținând sume de bani în urma acestei activități.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor trei persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală, potrivit Politia Romană

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here