logo
RNTV Live

Record de preț stabilit de achiziția celei mai vechi Biblii ebraice din lume

a-fost-descoperita-cea-mai-veche-biblie-din-lume-419910
Fălcescu Andreea

Un exemplar vechi de o mie de ani al Bibliei ebraice, considerată cea mai veche Biblie aproape completă cunoscută, a fost achiziționat miercuri la o licitație în New York pentru suma record de 38,1 milioane de dolari.

Filantropul Alfred Moses, fost ambasador al SUA în România, a făcut posibilă această achiziție și intenționează să doneze această Biblie Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv.

De-a lungul ultimelor luni, s-a speculat cine ar putea fi interesat și ar avea mijloacele financiare necesare pentru a achiziționa această Biblie, al cărei preț estimat varia între 30 și 50 de milioane de dolari.

Potrivit casei de licitații Sotheby’s, “lupta” pentru această piesă a durat doar patru minute și a avut loc între doi potențiali cumpărători.

Codexul Sassoon, presupus a fi datat din sfârșitul secolului al IX-lea sau începutul secolului al X-lea, a fost cumpărat de Alfred Moses și familia sa în scopul de a sprijini “American Friends of the ANU-Jewish People’s Museum”.

Acesta va fi donat Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv și va face parte din expoziția centrală a muzeului. Codexul Sassoon își trage numele de la David Solomon Sassoon, unul dintre foștii săi posesori celebri, care a decedat în 1942. Înainte de vânzare, codexul a fost expus în acest muzeu, situat în campusul Universității din Tel Aviv.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor