logo
RNTV Live

Record de biciclişti beţi turtă depistaţi într-o singură zi în judeţul Prahova

sursă foto Ziarul de Valcea
Mihai Constantinescu

Record de biciclişti beţi turtă depistaţi într-o singură zi în judeţul Prahova

Ceea ce s-a dorit iniţial o acţiune de informare a bicicliștilor cu privire la riscul implicării în accidente rutiere si promovarea măsurilor de autoprotectie prin conduita preventivă, s-a transfomat rapid în zi de recorduri nedorite de biciclişti beţi depistaţi pe şoselele din Prahova. Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul zilei de ieri,în zona localităților Boldești Scăeni, Brazi, Bucov, Valea Călugărească, Urlaţi.

Primul biciclist beat a fost depistat din zona orașului Urlați, Bărbatul de 51 de ani din Ceptura a fost depistat deplasându-se pe bicicletă, sub influența alcoolului.
Etilotestul a indicat 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu o amendă de 870 de lei amendă.

Din nefericire nu a fost singurul. Tot ieri,în jurul orei 17, un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a depistat un biciclist aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional totcu o amendă în valoare de 870 lei.

3 ore mai târziu, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției stațiunii Bușteni a oprit pentru control un biciclist.

Polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A crezut că scapă de poliţişti dăndu-le date false despre identitatea sa. Dar s-a înşelat. A fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional, atât pentru că se deplasa cu bicicleta sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul de a se legitima la solicitarea polițistului, cu amenzi în valoare totală de 1.070 lei.

sursa IJP Prahova

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor