Record de biciclişti beţi turtă depistaţi într-o singură zi în judeţul Prahova

sursă foto Ziarul de Valcea

Record de biciclişti beţi turtă depistaţi într-o singură zi în judeţul Prahova

Ceea ce s-a dorit iniţial o acţiune de informare a bicicliștilor cu privire la riscul implicării în accidente rutiere si promovarea măsurilor de autoprotectie prin conduita preventivă, s-a transfomat rapid în zi de recorduri nedorite de biciclişti beţi depistaţi pe şoselele din Prahova. Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul zilei de ieri,în zona localităților Boldești Scăeni, Brazi, Bucov, Valea Călugărească, Urlaţi.

Primul biciclist beat a fost depistat din zona orașului Urlați, Bărbatul de 51 de ani din Ceptura a fost depistat deplasându-se pe bicicletă, sub influența alcoolului.
Etilotestul a indicat 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu o amendă de 870 de lei amendă.

Din nefericire nu a fost singurul. Tot ieri,în jurul orei 17, un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a depistat un biciclist aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional totcu o amendă în valoare de 870 lei.

3 ore mai târziu, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției stațiunii Bușteni a oprit pentru control un biciclist.

Polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A crezut că scapă de poliţişti dăndu-le date false despre identitatea sa. Dar s-a înşelat. A fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional, atât pentru că se deplasa cu bicicleta sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul de a se legitima la solicitarea polițistului, cu amenzi în valoare totală de 1.070 lei.

sursa IJP Prahova

Foto cu caracter ilustrativ

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here