logo
RNTV Live

RECOMANDĂRI PENTRU SIGURANȚA ÎN TRAFIC

Barbuceanu Nicoleta

Zăpada căzută pe carosabil îngreunează circulația rutieră. Polițiștii le recomandă șoferilor să păstreze distanța corespunzătoare și să adapteze viteza la condițiile meteo. Agenții rutieri ne aduc aminte că anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Și pietonii trebuie să fie mai atenți și se pot angaja în trecere abia după ce autovehiculele se opresc.

Conducătorii auto trebuie să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor înainte de a pleca de acasă. Pentru siguranța în trafic, aceștia trebuie să țină cont de sfaturile polițiștilor rutieri. Autoturismele trebuie să fie în stare bună de funcționare. Șoferii trebuie să verifice nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

Fără cauciucuri de iarnă nu se poate circula pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, conducătorii auto riscă amenzi ce pornesc de la 1305 lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

Evenimentele rutiere și eventualele rute ocolitoare se pot afla de la Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliței Române.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor