logo
RNTV Live

Real Madrid amenință că a găsit o altă competiţie şi părăsește La Liga!

european-super-league
Cristian Anghelescu

Șefii lui Real Madrid amenință La Liga după amânarea meciului cu Celta Vigo, din ultima etapă a campionatului Spaniei. Spaniolii, la sugestia lui Florentino Perez, vor să se mute în European Super League, indignați de tratamentul la care sunt supuși.

Cei de la Real au ținut neapărat să dispute partida atunci când ea a fost programată, adică sâmbătă. Edilul din Vigo nu a fost însă de acord cu așa ceva, după ce stadionul a fost afectat de vântul puternic din regiune, o parte a acoperişului unei tribune fiind luată de vânt. În plus, o porțiune importantă a gazonului (10-15 metri) a fost puternic inundată.

Vineri, o altă partidă din La Liga, Deportivo La Coruna – Betis Sevilla, între echipele românilor Florin Andone şi Alin Toşca, a fost amânată din cauza vântului puternic care a făcut ca părţi ale acoperişului de pe El Riazor să cadă pe teren.

Madrilenii au fost extrem de revoltați de amânarea meciului și iau serios în calcul varianta European Super League, după cum subliniază publicațiile AS și Marca. “Mișcarea ar putea revoluționa cu adevărat fotbalul european. Acum, cu Real supărată pe La Liga, opțiunea este din nou deschisă”, subliniază jurnaliștii spanioli.

Proiectul European Super League este susținut de mai multe cluburi de top, precum Barcelona, Real, Chelsea, Milan și Manchester City, totul în ideea de a-și crește veniturile.

European Super League ar fi un turneu concurent competiţiilor UEFA, de care s-a mai pomenit în special la începutul anilor 2000, în epoca G14, care regrupa marile echipe de fotbal de pe continent. Planul este să fie organizată o competiție la care să participe 20 de mari echipe din cele mai importante ligi naţionale.

sursa: digisport

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor