logo
RNTV Live

Reacţii dure în lumea sportului, după ce Trump a fost ales preşedintele SUA

_87596178_hi030743047
Cristian Anghelescu

Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite. Un candidat atipic, considerat outsider în urmă cu un an și jumătate, reușește să răstoarne toate predicțiile analiștilor.

Lumea sportului a reacționat imediat după alegerea lui Donald Trump președinte al Statelor Unite ale Americii și nu puțini au fost cei care și-au arătat nemulțumirea după rezultatele votului. De la vedetele din NBA, până la fotbaliști cu nume din campionatele puternice ale Europei.

Cei mai supărați au fost internaționalii belgieni Vincent Kompany (foto) și Jan Vertonghen. “Hai să punem toți idioții la conducerea lumii și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. O lume tristă” a scris jucătorul lui Manchester City pe twitter, completat de fundașul lui Tottenham “Nu-mi vine să cred ce văd. Este jenant ce se întâmplă”.

La fel de intrigați au fost și jucătorii din NBA. După ce superstarul LeBron James a susținut-o public pe Hillary Clinton și le-a cerut amiercanilor să nu-l voteze pe Trump, mai mulți jucători de top din liga nord-americană și-au arătat dezamăgirea față de rezultatul alegerilor.

“E vreo echipă din Europa sau China care vrea o extremă de forță? E o nebunie ce se întâmplă” a scris pe Enes Kanter, baschetbalist renegat public de familie în urmă cu câteva luni pentru că l-ar susține pe Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-ar afla în spatele loviturii de stat eşuate din Turcia.

“Serios America?” a completat Ricky Rubio. “Sper totuși să nu fie adevărat!” a spus și Isaiah Thomas, de la Boston Celtics. “Sunt foarte speriat” a dezvăluit Jamal Crawford, de la Los Angeles Clipper.

sursa: digisport

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor