Căpitanul Petrolului, Valentin Țicu, în vârstă de 23 de ani, și-a aflat suspendarea după ce l-a accidentat pe Dragoș Iancu de la Hermannstadt, luna trecută. Pedeapsa este una drastică: Țicu va trebui să stea pe tușă timp de 16 etape!

La scurt timp după ce a aflat decizia Comisiei de Disciplină, team-managerul de la Hermannstadt, Dănuț Perjă, a oferit o reacție în direct la TV:

Mă bucur că a fost un caracter puternic (n.r. Dragoș Iancu), doar și-a pus mâinile în cap și nu a mai zis nimic. A arătat că este un băiat puternic, eu cred că aș fi reacționat mai rău. 

Decizia Comisiei de Disciplină… el a luat minimul care se putea. Noi nu ne-am dorit ca Țicu să ia o suspendare mare, am lăsat Comisia să decidă. 

Țicu a beneficiat de articol, pentru că Țicu nu a luat cea mai dură suspendare. Nu are rost să mai comentăm, dacă Comisia ar decide să primească o suspendare mai mică nu ne vom opune. Regulamentar, minimul nu poate să fie argumentat. Nu are cum să nu fie accidentarea gravă. Sunt niște poze care arată acest lucru.

Jucătorul nu va reveni în următoarele trei luni, așa cum s-a anunțat. De Țicu îmi pare foarte rău pentru că stă departe de gazon.

Dănuț Perjă, la Liga DigiSport

Potrivit deciziei Comisiei de Disciplină, Valentin Țicu nu va mai juca fotbal în 2023. Intervenția sa a fost încadrată ca „vătămare gravă a adversarului”, pentru care un jucător este suspendat între 16 și 24 de etape, astfel că, indiferent de ce se va întâmpla la un eventual apel, revenirea lui pe gazon se va produce în 2024.

Clubul Petrolul și căpitanul Țicu au sperat că fundașul stânga va scăpa mai ușor și i-au propus chiar lui Dragoș Iancu să semneze un document prin care i se cere Comisiei să nu-l suspende pe cel care i-a provocat accidentarea, în schimbul a o mie de euro. Sibienii nu au fost, însă, de acord.

În ultima zi înainte de comisie, s-a dus Țicu la Dragoș la spital să-i spună că îi dă 1.000 de euro pe lună, dar că-i trebuie o foaie să nu-l suspende. Păi ce înseamnă șantajul ăsta? Dacă vrei să ajuți un jucător, tu Țicu sau clubul Petrolul, te duci și spui: ‘îți dau 1.000 de euro. Nu mă interesează că-mi dă 10 etape, că-mi dă 40 etape’.

Îți dau că așa consider eu, că așa e omenește, nu? Putem să-i dăm și noi 1.000 de euro, chiar mai mult. Nu suntem cei mai bogați, dar nici nu ne vindem la primul colț de stradă. Lumea trebuie să înțeleagă. Dacă vrei să ajuți un om, îl ajuți!

Dani Coman

În privința lui Dragoș Iancu, el a fost operat și deja a început procesul de recuperare la baza sportivă a FCSB-ului. La fel ca Țicu, este așteptat să revină pe teren în 2024.

Sursă: DigiSport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *