Franţa Armata Română. Ministrul economiei, Mihai Fifor, în vizită în Prahova/ sursa ziare.com

Decizia Washingtonului de a furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază de acțiune extinsă a fost calificată drept o „serioasă eroare” cu consecințe semnificative de către ambasadorul Rusiei în SUA, în contextul în care Kievul a anunțat că a utilizat aceste arme pentru prima oară, conform informațiilor Reuters.

„Consecinţele acestui pas, care a fost ascuns în mod deliberat publicului, vor fi de cea mai gravă natură” , a declarat ambasadorul Anatoli Antonov, într-un mesaj transmis pe Telegram.

După ce informațiile din presă au dezvăluit în zilele recente că SUA ar fi furnizat în mod confidențial Ucrainei sisteme ATACMS (Sisteme de Rachete Tactice ale Armatei), Casa Albă a confirmat marți că au livrat recent Kievului o variantă a sistemului ATACMS capabilă să atingă ținte aflate la o distanță de până la 165 km.

Zelenski confirmă livrarea rachetelor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, de asemenea, că forţele sale au folosit ATACMS, după ce armata sa a raportat marţi că a lovit două baze aeriene din teritoriul ucrainean, controlate acum de Rusia.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *