logo
RNTV Live

Reacția Gărzii de Mediu Prahova în urma incendiului de la Rafinăria Lukoil

garda_de mediu2
Dumitrescu Vlad

Garda de Mediu Prahova a reacționat în urma incendiului de la Rafinăria Lukoil. Astfel, comisarii de mediu împreună cu Comisarul Șef Adjunct al GNM CJ Prahova s-au deplasat imediat în teren în vederea evaluării situației, demarând procedura de control de specialitate în situații de incidente în amplasament SEVESO.

Iată comunicatul de presă emis de Garda de Mediu Prahova

Informare cu privire la incendiul din data de 21.09.2021, ora 11:04, declanșat la Rafinăria Lukoil

În data de 21.09.2021, în jurul orelor 11:04, a avut loc izbucnirea unui incendiu pe amplasamentul Rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploiești. Incendiul s-a produs , la baza coloanei de fracționare a instalației cocsare și a fost lichidat în cca 16 min de forțele proprii de intervenție ale Rafinăriei. Incendiul s-a manifestat cu degajare de fum caracteristic arderii libere de produse petroliere. Comisarii de mediu împreună cu Comisarul Șef Adjunct al GNM CJ Prahova s-au deplasat imediat în teren în vederea evaluării situației, demarând procedura de control de specialitate în situații de incidente în amplasament SEVESO.

Concomitent, în cadrul Rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova desfășoară acțiunea de control privind verificarea Rafinăriei din punct de vedere al legislației specifice privind controlul riscurilor , acțiune de control dispusă prin ordinul comun al miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor, M.A.I, Ministerului Dezvoltării regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor