logo
RNTV Live

Război între USR Prahova şi primarul comunei Florești. Edilul va sesiza organele de anchetă

sursa gazeta de ph
Mihai Constantinescu

Primarul comunei Florești va sesiza organele de anchetă

Război între USR Prahova şi primarul comunei Florești. Edilul va sesiza organele de anchetă.

Edilul comunei Florești Eugen David va sesiza organele de anchetă după ce reprezentanţii USR Prahova au lansat un atac dur la adresa sa. Edilul este acuzat că  ar pune bețe în roate campaniei “Fără penali în funcții publice”.

“Așa NU! Avem la Prahova primar interesat să împiedice #FărăPenaliÎnFuncțiiPublice.  Primarul din Florești, Eugen David, cercetat pentru 9 (NOUĂ) infracțiuni de conflict de interese, a refuzat validarea și returnarea celor 734 de semnături.  Ține captivă voința cețățenilor! instanța Judecătoriei Câmpina a decis prin hotărâre supusă căii de atac ca primarul din Florești să fie condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte săvârșite în perioada 2012-2013. De asemenea, edilul trebuie să presteze și muncă în folosul comunității timp de 60 de zile la școala din comuna pe care o conduce. Reamintim că Eugen David a fost trimis în judecată în iarna anului 2016, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care l-a cercetat pentru 9 (NOUĂ) infracțiuni de conflict de interese. Pentru faptele din anul 2009, judecătorii au constatat că a intervenit prescripţia specială a răspunderii penale, conform portalului instanţelor de judecată”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a USR Prahova.

Astfel de acuzaţii a lansat şi de deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu. Edilul comunei Florești Eugen David va sesiza organele de anchetă.

Pentru corecta informare a opiniei publice, referitor la nemulțumirile reprezentanților Comitetului pentru promovarea propunerii legislative de revizuire a Constituției, nemulțumiri exprimate de domnul deputat Dan Rădulescu pe pagina de Facebook a USR, vă comunicăm următoarele:

În data de 21,09.2018 am comunicat verbal și printr-o adresă oficială reprezentantului Comitetul pentru promovarea propunerii legislative de revizuire a Constituției că, din motive obiective, continuăm verificarea listelor de semnături în vederea avizării, conform legii 189/1999. Pe parcursul acestor verificări am constatat că, din totalul de 339 de semnături (nu  734, cât susține domnul deputat Rădulescu), mai mult de 200 sunt invalide (unele chiar ridicând suspiciunea de fals), totalul semnăturilor valide însemnând aproximativ 1% din totalul populației comunei Florești. Conform legii, avem datoria să anunțăm organele de poliție dacă constatăm nereguli. La auzul acestor obiecții, reprezentanții Comitetul pentru promovarea propunerii legislative de revizuire a Constituției au amenințat angajații Primăriei Florești, încercând să determine acceptarea avizării listelor și renunțarea la sesizarea organelor de cercetare penală, pe motiv că se întârzie nejustificat și că am avea un interes personal, deoarece am fi «penali». Totul a culminat cu postarea domnului deputat Rădulescu, care a prezentat această situație așa cum a fost informat de către colegii dumnealui sau așa cum i-a convenit. Indiferent de acest tip de șantaj și intimidare, vom face exact ceea ce prevede legea: vom valida semnăturile care sunt corecte din punct de vedere legal, iar în cazul celor invalide vom sesiza organele de cercetare penală competente. Totodată, îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată pe deputatul Rădulescu pentru acuzațiile și jignirile aduse și, totodată, îi voi face o plângere penală la Parchet pentru șantaj.

Nu am o problemă cu USR-ul, nu sunt pesedist (nu că asta ar fi un păcat), nu semnez nici «ca primarul» și nici nu mă tem de criticile de pe Facebook, acolo unde comentează tineri și  oameni de bună credință dar pot intra și tot felul de neisprăviți pitiți în spatele unui calculator sau al unor identități false pentru a arunca cu noroi, din invidie, dușmănie sau ca să răspundă unor comenzi. Mă așteptam, totuși, ca un deputat să dea un mesaj de civilizație și să oprească jignirile aduse de cei care fac parte din ultima categorie.

Abordarea dumneavoastră, domnule deputat Dan Rădulescu, este înjositoare, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui demnitar al statului roman, iar atacarea membrilor familiei nu face cinste unui bărbat. Dacă aveți ceva cu mine, rezolvați-o cu mine personal

Acest principiu, la care și eu marșez, «Fără Penali în funcții publice», presupune respectarea legii și a unor reguli stabilite de societate, reguli pe care dumneavoastră, domnule deputat Dan Rădulescu, doar le declarați. Îi considerați penali pe cei cărora li s-au făcut dosare la comandă politică și pe cei care cu adevărat încalcă legea sau instigă la încălcarea acesteia nu?

  1. USR Prahova a postat un nou mesaj în care sunt «înfierat» din nou pentru că am respectat întocmai prevederile legii. Rușinos din partea unui partid care pretinde că aduce o mentalitate nouă în politica românească…”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor