logo
RNTV Live

Ratele la bancă vor crește exponențial

bani-familii-nou-nascuti
Tudor Teodora

Ramona Ioana Bruynseels, șeful Departamentului de Politici Publice al AUR, susține că începând cu data de 1 aprilie va crește IRCC-ul, fapt ce va rezulta în creșterea ratelor la bănci. Specialiștii se așteaptă ca IRCC-ul să crească până la 6%, ceea ce îl va aduce destul de aproape de indicele ROBOR.

”Vești proaste pentru români și…pentru Ciolacu: ratele românilor la bănci vor crește din nou.

Mi-aș fi dorit să aud că băncile din România lansează un fond de solidaritate pentru clienții lor aflați la greu. Mi-aș fi dorit să aud că Guvernul PNL-PSD-UDMR cere băncilor să înființeze un fond al solidarității. Pauză însă: nu există interes, curaj, știință și nici empatie!

IRCC creste din nou de la 1 aprilie, specialistii asteptandu-se sa atinga 6%. Ce inseamna acest lucru? Ca toti cei care au credite de consum, ipotecare, carduri de credit, descoperit de cont raportate la IRCC, vor trebui sa scoata iar mai multi bani din buzunar pentru a-si achita ratele la credite. Multe familii deja se afla la limită cu veniturile lor sau au inceput sa se indatoreze la parinti, rude si terți pentru a nu-si pierde locuinta sau bunurile depuse garantie la bancă.

Așadar: Dragi și profitabile bănci din România,

Vă provoc, din nou, să dați un semnal de solidaritate si empatie față de ceilalți, comunicându-le clienților voștri că sunteți deschise să discutați și să identificați, pentru fiecare în parte, soluții fezabile pentru a nu ajunge în situația de a nu-și putea achita ratele.

Este în puterea voastră să faceți asta și puteți cu ușurintă să o faceți, dacă intenționați să contribuiți și voi la stabilitatea țării noastre. Este un moment în care vă puteți demonstra recunoștința față de societatea românească.

Dobânzile avantajoase pe care le încasați de la statul român, provin de fapt din buzunarele cetățenilor de bună credință care plătesc taxe în România. În acest moment, mulți dintre acești cetățeni trec prin greutăți mari și așteaptă cu sufletul la gură un semnal de ajutor de la voi. Gestul vostru poate însemna pentru clienții voștri și familiile lor garanția zilei de mâine, demnitate și siguranță în țara lor.

Așa că, vă mai întreb o dată: cum facem ca parte din ce câștigați atât de ușor de la statul român să se întoarcă cetățenilor români aflați la greu?”, scrie Ramona Ioana Bruynseels.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor