logo
RNTV Live

Rata accidentelor în trafic din România, în funcție de automobil

Acțiuni de amploare a Poliției Rutiere în trei localități din Prahova
Tudor Teodora

Date şocante ies la iveală dintr-o statistică a asiguratorilor. Există posibilitatea de trei ori mai mare să fim loviţi de un camion sau răniţi într-un microbuz, decât să fim implicaţi într-un accident cu maşinile personale. Iată ce arată statisticile.

Din nefericire, România este numărul 1 în Europa Centrală și de Est la capitolul accidente despăgubite în baza polițelor RCA, transmite Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare.

Raportul arată că 20% din autovehiculele de transport marfă sunt implicate în accidente şi 19% din cele de transport călători. Procentul este foarte mare şi spune că există o posibilitate de 2 din 10 să fiţi implicaţi într-un accident dacă sunteți călători în microbuze sau autobuze.

Dacă ne uităm la frecvenţa accidentelor comparativ cu alte state din apropiere, România are în medie, 6%, faţă de 4% în Bulgaria, 3.2% în Polonia, 2.8% în Cehia, 2.3% în Ungaria şi 1.65% în Croaţia.

Aşadar în Croaţia, mai puţin de 2 maşini din 100 înmatriculate produc accidente, de aproape patru ori mai puţin decât în ţara noastră.

Rata accidentelor din România în funcţie de autovehicul

– transport marfă 20.4%

– transportul de călători 18.9%

– automobile: 6%

Frecvenţa accidentelor rutiere în Europa

– 6% România

– 4% în Bulgaria

– 3.2% în Polonia

– 2.8% în Cehia

– 2.3% în Ungaria

– 1.65% în Croația

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe detalii aici: Rata accidentelor rutiere din România, în funcţie de autovehicul. Raportul asiguratorilor dezvăluie o realitate șocantă

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor