logo
RNTV Live

Răspunsul lui Nicolae Ciucă: este nevoie de consens politic pentru menţinerea ritmului de dezvoltare din România

ciuca
Andrei-Vlăduț Gușter

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, susține că, pentru menținerea ritmului de dezvoltare al României, este nevoie de consens politic pentru menţinerea ritmului de implementare a programului de guvernare şi a proiectelor de reformă.

Ciucă a precizat că „nu peste mult timp” se va finaliza prima etapă a proiectului coaliţiei PSD – PNL.

„Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aştepta cu mai bine de peste un an şi jumătate în urmă: (…) menţinerea acordului politic, asigurarea stabilităţii coaliţiei, asigurarea stabilităţii şi a majorităţii în Parlament, astfel încât să avem certitudinea că aceste programe pe care noi le-am asumat.

Fie că vorbim de programul guvernamental, fie că vorbim de programul naţional de redresare şi rezilienţă, asumat prin fonduri europene, ce presupune de la sine un amplu program de reforme, să se realizeze”, a declarat Nicolae Ciucă.

A mai fost scoasă în evidență și importanţa menţinerii unei majorităţi parlamentare pentru adoptarea legislaţiei aferente implementării angajamentelor asumate prin PNRR.

„Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a făcut referire, mai devreme, la sceptici. Eu nu am să fac referire la sceptici, ci aş dori să fac referire la toţi cei care vor să înţeleagă faptul că fără o majoritate parlamentară solidă nu am fi reuşit să parcurgem dezbaterea şi analiza parlamentară pe proiectele de lege care au asigurat liniile de reformă asumate de România prin PNRR.

Şi de aici încolo avem nevoie de această majoritate, avem nevoie de acelaşi ritm şi aceeaşi dinamică în actul guvernamental, în aprobarea proiectelor de legi în Parlament, pentru că doar aşa ne putem asigura absorbţia de fonduri europene pe toate liniile de finanţare.”

Vezi aici întreaga declarație a premierului.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor