logo
RNTV Live

Rămânem fără operator de termie. ADI Termo Prahova a lansat licitaţia/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Rămânem fără operator de termie. ADI Termo Prahova a lansat licitaţia

În condițiile în care de la 31 martie rămânem fără operator de termie, ADI Termo Prahova a lansat licitaţia pentru delegarea pe 15 ani a serviciului de încălzire şi alimentare cu apă caldă din Ploieşti. Termenul de depunere a ofertelor e fixat la finalul lunii februarie.

Licitaţia pentru gestionarea sistemului de termoficare vine în condiţiile în care actualul contract cu Veolia Energie, deja prelugit în 2019, ar fi ajuns la termen în luna mai a acestui an. Operatorul a anunţat că va renunţa cu două luni şi jumătate mai devreme, la 31 martie, invocând pierderi mari. În acest context, e nevoie de găsirea rapidă a unui nou operator. Procedura de selecţie e ţinută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, structură creată de Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti, cei doi coproprietari ai sistemului centralizat.

Noul contract de delegare va avea o durată de 15 ani. Valoare totală estimată este de peste 2,3 miliarde de lei. Concesionarul trebuie să asigure agentul termic pentru încălzire și apa caldă de consum pentru consumatorii de energie termică branșați la sistemul centralizat de încălzire.

Autoritatea contractantă pune la dispoziția concesionarului punctele termice, unde se realizează schimbul de căldură între agentul termic primar asigurat de concesionar și agentul termic secundar care este furnizat la fiecare consumator în parte, precum și rețelele termice aferente punctelor termice.

În perioada de iarnă se furnizează energia termică pentru asigurarea încălzirii și a apei calde de consum. În perioada de vară se asigură apa caldă de consum. Termenul pentru depunerea ofertelor e fixat pe 28 februarie 2022. Dacă nu vor fi contestaţii, semnarea contractului s-ar putea face în jurul datei de 1 mai.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ce-spune-seful-dsu-raed-arafat…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor