Sursă foto: 360medical.ro

România alocă fonduri semnificative din surse europene și din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru modernizarea infrastructurii medicale. Investițiile în acest domeniu pot reprezenta o schimbare semnificativă în îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor de sănătate pentru cetățenii români.

Infrastructura medicală învechită și subfinanțată a fost o problemă majoră în România, afectând capacitatea sistemului de sănătate de a face față cererii crescute și de a oferi îngrijire de calitate. Dacă fondurile sunt utilizate în mod eficient și cu transparență, acestea ar putea contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Fondurile europene și fondurile din PNRR alocate pentru acest domeniu depășesc 6 miliarde euro pentru acest deceniu, ceea ce ar putea ajuta la modernizarea infrastructurii publice de sănătate din România. Ministrul Sănătății susține, chiar, că în doar câțiva ani, România va avea o infrastructură medicală comparabilă cu cea din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Dincolo de orice orientare politică, este important ca aceia care au responsabilitatea pentru comunităţile lor să înţeleagă că asigurarea serviciilor de sănătate este esenţială. Noi lucrăm la Ministerul Sănătăţii, în mod susţinut, pentru acest lucru.

Am o echipă care cred că a pus în practică cele mai mari proiecte din istoria României în ceea ce priveşte investiţiile din domeniul Sănătăţii şi cred că în decurs de câţiva ani, ţara noastră poate să se compare cu oricare altă ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de sănătate şi al dotării.”

Sistemul de sănătate din România are acces la aproape 5 miliarde euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și fonduri de coeziune în acest deceniu, o șansă istorică pentru modernizarea unui sector rămas mult în urma celor din statele vest-europene.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *