Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a adus lămuriri cu privire la starea de sănătate a pompierilor care au participat la intervenția în urma exploziilor din Crevedia. Conform declarațiilor sale, niciun pompier care a purtat cască nu a suferit leziuni la nivelul capului, potrivit informațiilor pe care le deține.

Arafat a subliniat că în pofida apariției unor imagini pe internet cu căști deteriorate, el nu are cunoștință despre niciun caz în care pompierii să fi suferit leziuni la cap în urma intervenției. În legătură cu unele fotografii ce prezintă căști argintii, el a menționat că echipamentul standard al pompierilor este alcătuit din căști de culoare roșie, iar căștile argintii nu corespund dotării pe care o cunoaște.

Arafat a adăugat că este important să se verifice cu atenție autenticitatea și proveniența echipamentului prezentat în imagini, având în vedere că unele dintre acestea ar putea să nu fie reprezentative pentru dotarea oficială a pompierilor. El a subliniat că, în cazul în care se constată utilizarea unor echipamente neautorizate sau ieșite din uz, va fi inițiată o investigație pentru a clarifica aceste aspecte și a lua măsurile corespunzătoare.

Raed Arafat a subliniat importanța unei abordări responsabile și a unei analize corecte în ceea ce privește informațiile apărute pe internet, pentru a evita răspândirea informațiilor eronate sau neconfirmate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *