logo
RNTV Live

Raed Arafat avertizează populația să nu mai asculte de cei ce ”prezic cutremure”

fa5f326d-dfce-4e5e-9c44-446c7cd64763
Pantazi Bianca

Marți, într-o conferință de presă, Raed Arafat, șeful DSU, a recomandat populației, ca după cutremurele de 5,7 grade Richter din Gorj, să nu creadă profeții care susțin că pot prezice cutremure.

Arafat a declarat că „apar povești în jurul unui cutremur, e normal pentru că lumea e speriată și vrea mai multe date. Din dorința că vrem să știm cât mai mult, intrăm pe cât mai multe site-uri, Facebook, diferite zone de informare sau dezinformare și începem să citim și tindem să credem ce se scrie acolo pentru că este o perioadă în care suntem îngrijorarți, acest lucru este normal, iarăși.

Rugămintea noastră este să intrați să verificați informațiile și de pe site-urile oficiale, vedeți ce scrie IGSU, inspectoratele județene pentru situații de urgență, DSU, Guvernul, toate au informații de folos pentru dumneavoastră.

Multe persoană o să apară și au apărut deja, am avut o situația și la Constanța, care să prezică că urmează alte cutremure, că fiți atenți, că mâine, poimâine. Vă rog foarte mult, gândiți-vă să zicem înțelept. Cel care poate să prezică un cutremur înseamnă că a ajuns la un nivel care este mult mai presus decât știința și decât orice. Până acum a prezice in cutremur nu s-a adeverit, decât dacă cineva a nimerit-o să zicem. Eu am zic că atunci când vom vedea pe cineva că primește premiul Nobel pentru că poate să prezică un cutremur, înseamnă că are dreptate”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (4) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Raed Arafat atenționează populația să nu asculte de falșii profeți care anunță cutremure (video) – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor