logo
RNTV Live

Raed Arafat a declarat că în ultimii ani s-au investit peste un miliard de euro pentru dotarea structurilor de urgență

arafat
Dudau Andreea Valentina

Potrivit lui Raed Arafat, în ultimii ani s-au alocat peste un miliard de euro pentru echiparea structurilor de urgență. Cu toate acestea, el a subliniat că dotările nu sunt suficiente, deoarece fără personal calificat, echipamentele nu pot fi eficient utilizate!

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că în ultimii ani s-au investit peste un miliard de euro pentru dotarea structurilor publice implicate în situațiile de urgență. Cu toate acestea, el a subliniat că dotările nu sunt suficiente și a accentuat importanța personalului care să le utilizeze în intervențiile destinate populației.

Arafat a declarat că “cheltuielile făcute din fonduri europene pentru dotarea nu numai a pompierilor, serviciilor de ambulanță, aviației Ministerului de Interne au depășit un miliard de euro între 2015 și 2023”. Totuși, a adăugat că “dacă nu avem oameni, dotările nu au cum să fie de folos”.

El a subliniat importanța sediilor moderne pentru unitățile de intervenție, oferind exemplul unei situații din Turcia, după un cutremur, când o unitate de salvatori nu a putut interveni pentru că autospecialele erau prinse sub dărâmături.

În ceea ce privește imobilele pentru structurile de intervenție ale Ministerului de Interne, Arafat a menționat că s-au făcut finanțări pe mai multe niveluri. Astfel, au fost consolidate, demolate și reconstruite clădiri ale unor unități de pompieri aflate în zone cu risc seismic, renovate sau refăcute din fonduri europene.

Evenimente de inaugurare a două noi sedii ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” din județul Alba au avut loc sâmbătă. Dimineața a fost dat în folosință noul sediu al Secției de Pompieri Câmpeni, iar după-amiază a avut loc inaugurarea Secției de Pompieri Sebeș, care a fost modernizată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor