logo
RNTV Live

Radiografia sistemului sanitar românesc: infrastructura- veche și periculoasă, ATI-uri subdimensionate, cadre medicale insuficiente numeric

Graţiela Gavrilescu
Mihai Constantinescu

Radiografia sistemului sanitar românesc: infrastructura- veche și periculoasă, ATI-uri subdimensionate, cadre medicale insuficiente numeric. Acesta este concluzia după discuţiile purtate în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie, despre Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022- Secțiunea Sănătate.

“Am discutat, astăzi, în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie, Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022- Secțiunea Sănătate.În contextul pandemiei, anul acesta și cel anterior ne-au dat cea mai clară și mai dureroasă radiografie a situației sistemului sanitar din România:Infrastructura- veche și periculoasă, ATI-uri subdimensionate, cadre medicale insuficiente numeric și insuficient plătite, sincope în asigurarea unor medicamente vitale pentru cronici (vezi criza euthyrox), bulversarea asigurării serviciilor medicale non-covid, dispariția alternativei românești de pe piața medicamentelor și vaccinurilor etc.Și tot acești ultimi doi ani ne-au “oferit” prilejul de a vedea și plăti, la propriu, prețul unor achiziții dubioase, de proastă calitate, inutile sau tardive…” a spus într-o postare pe Facebook deputatul umanist Graţiela Gavrilescu.

Ministerul Sănătăţii primeşte 23 de miliarde de lei în 2022.

“Insuficient, desigur, dar o sumă realistă și acceptabilă, deși în scădere cu 0,1% faţă de execuţia bugetară preliminară din 2021. Să nu uităm că alocarea iniţială pentru Sănătate, în 2021, a fost de 17,4 miliarde dar s-au găsit soluții de rectificare, sănătatea cetățenilor fiind, totuși, prioritară.În consecință, după vot, Proiectul în discuție a primit aviz favorabil din partea Comisiei.”, a mai spus deputatul.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor