logo
RNTV Live

Râdeți de „palmierul solar” al primăriei Ploiești?

palmier solar ploiesti
Mihai Constantinescu

Râdeți de „palmierul solar” al primăriei Ploiești?

Recent, o inițiativă a Primăriei Ploiești a făcut furori pe internet după ce în zona centrală a orașului a apărut un palmier fotovoltaic, prin intermediul unei sponsorizări. În pofida criticilor, copacul fotovoltaic valorifică energia solară și aduce Centrului Civic o notă de inovare și un design smart și futurist. Un bun moment să vă punem o întrebare: v-ați gândit vreodată cum stă Ploieștiul la capitolul dotări smart în ansamblurile imobiliare noi?

Locuințele inteligente, trendul în materie de ansambluri imobiliare în București
Piața imobiliară a Bucureștiului s-a dezvoltat foarte mult în jurul conceptului de ”smart living”. Ceea ce au învățat, în toți acești ani, dezvoltatorii imobiliari de aici este că dacă nu te adaptezi cerințelor pieței, pierzi.

Astăzi, de exemplu, este obligatoriu să vii în întâmpinarea așteptărilor clienților obișnuiți ”să comande” totul de la distanță.

Așa se face că, de la programarea de la distanță încălzirii mâncării fix înainte de a ajunge acasă, la ușa garajului, centrala termică, aerul condiționat ori iluminatul din casă, toate aceste servicii le găsești în oferta standard a multor proiecte rezidențiale noi din capitală.

Construit pe o suprafață de peste 11.000 de metri pătrați, un ansamblu imobiliar rezidențial din sudul Bucureștiului pune la dispoziția viitorilor proprietari și garanția că, dintr-un simplu click, poți controla aproape orice aspect al casei tale, utilizând doar telefonul mobil.

Este vorba de facilități precum controlul centralei termice, controlul încălzirii în pardoseală, a aerului condiționat, pornirea sau închiderea luminii și multe altele.

Chiar și ansamblurile rezidențiale construite în zonele mai aglomerate ale orașului vin cu conceptul de smart living în dotările standard.

În 2019, un proiect rezidențial din zona Herăstrău a demarat construcția a peste 450 de apartamente echipate cu sisteme smart-home de ultima generație încă din etapa de construcție.

Pe lângă confortul locuinței, ideea de smart living a fost aplicată în spațiul comun. Cu o grădină privată de peste 3.000 de metri, zona comună a rezidențialului dispune de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Dotări similare găsim în ofertele noilor ansambluri rezidențiale din Brașov, Buzău, Târgoviște etc.

Ce oferă ansamblurile rezidențiale noi din Ploiești
În momentul de față, în municipiul Ploiești sunt cel puțin opt ansambluri imobiliare noi, aflate în faza de construcție sau faze avansate ale proiectelor.

O simplă trecere în revistă a ofertelor online ale acestora te duce la constatarea că niciunul dintre ele nu are în ofertă conceptul ”smart living”.

Ne referim la facilități precum: acces la internet gratuit în spațiile publice, posibilitatea de a-ți încărca telefonul mobil sau mașina electrică în zona comună sau, de ce nu, simplele panouri solare care să ilumineze spațiul public prin economie de energie electrică.

Aceasta în condițiile în care tarifele pe metru pătrat din Ploiești sunt aproape identice cu cele ale ansamblurilor imobiliare din Capitală.

Mai puteți face glume pe seama ”palmierului” smart al primăriei Ploiești? Cam greu, pentru că este unul dintre acele domenii în care autoritatea publică, prin exemplul propriu, pune presiune pe dezvoltatorii privați.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor