logo
RNTV Live

Femei şi bărbaţi racolaţi pentru prostituţie. Grupul infracţional destructurat de oamenii legii ploieşteni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Femei şi bărbaţi racolaţi pentru prostituţie. Grupul infracţional destructurat de oamenii legii ploieşteni.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane, atât de femei, cât și bărbați, pe care le-ar fi determinat ori cărora le-ar fi înlesnit practicarea prostituției, în locații din Olanda și România (municipiul București și județul Prahova).

În acest sens, ar fi fost închiriate, în regim hotelier și pentru perioade relativ scurte, apartamente situate în zone centrale.

Veniturile ilicite obținute zilnic de fiecare persoană care practica prostituția ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracțional.

9 mandate de percheziție domiciliară

La data de 23 februarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești, au pus în executare  9 mandate de percheziție domiciliară.

Au fost descoperite și ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile și înscrisuri.

Persoanele cercetate au fost conduse la sediul unității de parchet, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de 7 dintre acestea.

La data de 24 februarie 2021, cele 7 persoane au fost prezentate Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. 

Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/achizitii-cu-bani-falsi/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/efectuarea-platilor-on-line/

Penru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor