logo
RNTV Live

Răchită: “Nu mă interesează deloc proiectul Petrolul 52!”

FOTBAL:ANIVERSARE 90 ANI FC PETROLUL PLOIESTI (1.05.2014)
Cristian Anghelescu

După ce, săptămâna trecută, Valeriu Răchită a vorbit despre proiectul său de la Petrosport și a vrut să puncteze și câteva idei despre Petrolul condus de Cristi Vlad și antrenat de Tavi Grigore, la acest început de săptămână a ținut să mai facă unele precizări.

Probabil, cea mai importantă dintre ele este legată de deciza acestuia de a nu se amesteca în proiectul Petrolul 52 urmând să fie implicat numai la CCJ al Petrosportului. Precizând, totuși, că și-a câștigat pe teren dreptul de vorbi despre Petrolul și o va face ori de câte ori cineva va dori să-i cunoască punctul de vedere. Respectând adevărul și rămânând deschis la orice interacțiune cu suporterii, în opinia sa aceștia fiind singurii care au voie să vorbească despre echipă!

“Pentru mine este cât se poate de clar și cred că nimeni nu poate să mă contrazică! Este de notorietate, și suporterii știu asta, că în 2012 l-am spus răspicat că se va ajunge aici, că situația se deteriorează dramatic, de la zi la zi, și că nu vom mai avea echipă în doi-trei ani! Atunci se uitau la mine fără să le vină să creadă că premoniția mea, bazată pe realitatea pe care o știam, se va și adeveri! Așa a și fost, iar această echipă pe care ei o susțin acum nu are nicio șansă să crească, să se dezvolte, să meargă rectiliniu până la Liga I fără un plan bine structurat. Cei care, acum, se joacă de-a fotbalul și cred că numai cu dorință se poate face ceva concret se vor împăca cu soarta exact când cei mai mulți dintre suporteri vor dori trecerea de la fotbalul mic la cel mare! Nu vreau să fiu profet, vreau doar să atrag din nou atenția! Oricum, declar deschis că nu mă interesează deloc acest proiect care se derulează sub titulatura Petrolul 52, voi face tot ce-mi stă în putință să duc la bun sfârșit munca începută cu copiii și juniorii Petrosportului! O să vedeți că nu va fi în van și că, în 2-3 ani, vor exista echipe de elită cu care orașul se va mândri! Nu vreau să termin fără a puncta faptul că mi-am câștigat pe teren, și nu numai, dreptul de a vorbi despre Petrolul, oriunde și oricât, și o voi face ori de câte ori se va aduce în discuție tema echipei la care am jucat și pe care o iubesc necondiționat! Vorbește despre echipă unul care a trecut prin toate fazele până a ajuns la vârf, de la copii și juniori și până la funcția de manager general, via antrenor principal, nicidecum așa cum o fac unii care se erijează în salvatori ai echipei doar pentru a câștiga și ei ceva! Sunt dezamăgit de postările și reacțiile venite după discuția de săptămâna trecută, de minciunile scornite și de injuriile pe care, sincer, cred că nu le merit! Dar m-am împăcat cu gândul, mai ales când un prieten mi-a spus că unul dintre contestatarii cei mai aprigi era cu tricoul Stelei pe el! Despre această echipă se mai poate discuta, eventual, la vară, când proiectul de la fotbalul județean va trebui înmulțit cu cel puțin 10 pentru a putea să te gândești la o eventuală altă promovare! Iar, cum la acest moment s-a cheltuit de 2,5 ori mai mult decât prognoza până la finalul sezonului – la Liga A Prahova, atenție! – rămâne ca suporterii, în fapt singurii care conteză în ecuația Petrolului, să tragă concluziile și să se exprime cine pe cine a mințit, în vară! Și, chiar și în general de-a lungul vremii” a încheiat Răchită.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor