Coreea de Sud a efectuat cu succes, luni, un al treilea test al unei rachete spațiale cu combustibil solid deasupra mării, în zona insulei Jeju, conform anunțului făcut de Ministerul Apărării sud-coreean, citat de Reuters și Yonhap prin intermediul Agerpres.

Testul a reprezentat cea de-a treia încercare de acest fel realizată de Seul, precedentele având loc în martie și decembrie 2022.

Lansarea rachetei a implicat tehnologie avansată dezvoltată de Agenția pentru Dezvoltarea Apărării din Seul și a folosit o rachetă spațială și un satelit produse de către grupul sud-coreean Hanwha Systems. “Imediat ce dezvoltarea vehiculului de lansare spațială va fi completă, armata sud-coreeană va fi capabilă să lanseze mici sateliți pentru supraveghere și recunoaștere, în concordanță cu nevoile noastre de securitate”, a subliniat Ministerul Apărării din Seul.

Pe viitor, Coreea de Sud intenționează să dezvolte un sistem de lansare pentru sateliți cu o greutate cuprinsă între 500-700 kg pe orbita Pământului. Planurile includ trimiterea a cinci sateliți de recunoaștere până în 2025, cu scopul de a monitoriza mai eficient Coreea de Nord, în contextul creșterii preocupărilor legate de programele nucleare și de rachete ale Phenianului.

La 21 noiembrie, Coreea de Nord a reușit să plaseze pe orbită primul său satelit de spionaj, după două încercări eșuate realizate în acest an. De asemenea, Phenianul a efectuat două teste ale rachetei sale balistice intercontinentale Hwasong-18 în aprilie și iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *