logo
RNTV Live

PUŢINI CANDIDAŢI LA ŞCOALA DE POLIŢIE

Costin

Concurenta slaba la scolile de politie din tara, si in structurile MAI, de la nivel national. Din punct de vedere al procentelor sunt doar 1,4 candidati pe loc. Mai greu este ca din cei putini inscrisi, multi pica probele sportive, iar mai apoi examinarea medicala. S-au adaugat si modificari la traseu, asa ca notele la admitere sunt tot mai mici. 

Sunt in desfasurare ultimele probe sportive pentru admiterea in scolile de subofiteri de politie de la Cluj si Campina, cat si pentru celelate structuri ale MAI. Doar ca in acest an concurenta este extrem de scazuta. De pilda, la Scoala de agenti de politie Campina au fost scoase la concurs 1350 de locuri, iar pentru aceasta sesiune s-au inscris 1874 de candidati.

Mai bine de 30% dintre candidatii care au sustinut probele sportive pana la acest moment au picat traseul, asta si pentru ca baremele au fost modificate.

Asa ca probele sportive sunt pentru unii candidati usor de trecut, insa pentru altii dimpotriva.

Sunt si alte motive pentru care meseria de politist nu mai este cautata. Salariul deloc motivant, ori prestigiul oamenilor legii, explica sindicalistii. Leafa unui agent aflat la debut se incadreaza intre 2.200 si 2.400 lei net. Se mai adauga norma de hrana de 34 lei pe zi, care nu este impozitata, si care nu a mai fost actualizata din 2017. Dupa probele sportive, urmeaza proba scrisa la limba romana, o limba straina si examenul de legislatie. La final, examinarea medicala.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor