Sursă foto: Basilica

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul afirmă, în contextul problemelor din educație și al discuțiilor continue privind starea învățământului românesc, că doar ucenicii Domnului „au învățat la cea mai înaltă școală din câte au existat vreodată în lume”.

Slujind duminică la Catedrala Patriarhală din Capitală, PS Timotei Prahoveanul a spus în fața credincioșilor:

„Se vorbește astăzi despre nevoia unui învățământ înalt, cu exigențe, cu mari profesori. Dar niciodată lumea nu a avut o asemenea școală și un asemenea Învățător cum a fost Mântuitorul Iisus Hristos.

La această școală au învățat și ucenicii Lui, oameni simpli. Ce au învățat? Înțelegem că, îndată după coborârea Duhului Sfânt, Petru, care era pescar, un om fără pretenții, fără diplome importante, a ținut o cuvântare cu referire la zicerile profeților din Vechiul Testament, la Profetul Ioil, și cu referire la înțelegerea lucrurilor de dincolo de ceea ce putem noi înțelege.”

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a continuat:

„La cea mai înaltă școală au învățat ucenicii Domnului. Au auzit cele mai frumoase cuvinte.

De aceea, și atunci când nu au înțeles totul, I-au rămas alături Mântuitorului, spunându-I: «Unde ne vom duce? Tu ai cuvintele vieții veșnice»”

Atitudinile care asigură dobândirea cunoașterii duhovnicești la această „înaltă școală” sunt, potrivit Preasfinției Sale, „o credință puternică, o ascultare desăvârșită și un devotament pe care noi nu-l putem nici măcar înțelege, dar a-l avea”.

Citește mai mult pe Basilica.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *