logo
RNTV Live

Provocare de Ziua Internațională a Sindromului Down

7u5jVZUN4RROkL6G
Ștefan Petre

Marcată în calendar în data de 21 martie, Ziua Internațională a Sindromului Down este celebrată de Special Olympics România printr-o provocare inedită în lume, #FiiSocksy – „poartă șosete desperecheate – și ajută un campion să ajungă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin.”

Paragraf extras din anunțul făcut de Special Olympics România: „De ce șosete desperecheate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o «șosetă» în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Pentru a sărbători abilitățile și potențialul persoanelor cu Sindrom Down, Special Olympics România invită oamenii să posteze, începând de marți 21 martie, fotografii cu șosete desperecheate cât mai colorate pe conturile de social media cu hashtag-urile #FiiSocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania și să doneze orice sumă care începe cu 21 de lei pentru a trimite un campion la Jocurile Mondiale”.

Emilia Ispas, director de programe la Special Olympics România:

„În 2023 ne dorim să trimitem la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin 33 de sportivi care să concureze la 9 discipline sportive: tenis de masă unificat, tenis de câmp unificat, baschet unificat, bocce, înot, role, gimnastică, judo şi atletism. De aceea, vă invităm pe toți să sprijiniti campionii care reprezintă România la Berlin și să fiți parte din bucuria lor de a participa la o competiție internațională, de a fi aplaudați și de a străluci pe podium datorită abilităților lor extraordinare!”

Tot în acest spirit, Special Olympics România organizează și o campanie de conștientizare în cadrul tinerilor din școlile partenere proiectului Școala Generației Unificate. Se vor alătura campaniei 90 de unități școlare din 18 județe ai căror elevi vor purta în zilele de 21 și 22 martie șosete desperecheate.

O mare parte din sportivii Special Olympics (IQ < 70) se nasc cu Sindromul Down, făcând un mare efort pentru a practica orice tip de sport. Acestora nu le vine ușor să prindă mișcările și să înțeleagă indicațiile oferite de antrenori, din cauza nivelului scăzut de atenție.

Sursă: G4Media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor