logo
RNTV Live

Fosta gimnastă, Corina Ungureanu: ” Degeaba vin copiii dacă nu are cine să-i antreneze”

Corina Ungureanu a pozat pentru Playboy
rnews

Fosta gimnastă, Corina Ungureanu, ploieşteancă de fel, deplânge situația gimnasticii românești.

”Se tot vorbește că nu mai vin copiii spre gimnastică, dar nu e chiar așa. Noi, la Ploiești, avem foarte mulți copii, dar avem lipsă de antrenori. Degeaba vin copiii dacă nu are cine să-i antreneze. E un sport individual gimnastica, iar un antrenor nu poate să pregătească mai mult de să zicem 8 sportivi, iar 8 sunt mult prea mulți.Pentru că trebuie să ajuți copilul la fiecare mișcare tehnică și nu ai cum. Iar tu când nu plătești antrenorul, el este dispus să plece afară. Păi la cluburile departamentale, cum este la noi, la Petrolul, antrenorii au după 30-40 de ani de muncă salarii de nici 2.000 de lei. Și ai responsabilitatea unor copii de 6-7-8 ani și stai câte 7-8 ore în sală într-un stres continuu” a spus fosta sportivă.

Corina Ungureanu a explicat de ce ar avea nevoie gimnastica românească pentru a reveni în elita mondială.

“În primul rând de antrenori bine plătiți, de programe bine făcute pentru copii, o bază de selecție lărgită în mediul rural. Vorbesc despre grupa mea de la Petrolul unde din zece copii, doar unul este din oraș, restul sunt din mediul rural, iar părinții fac eforturi pentru a-i aduce zilnic la sală. Iar în mediul rural sunt foarte mulți copii talentați și care sunt dispuși să muncească. Iar ei merită o șansă, pentru că acum ei nu au șanse egale cu cei de la oraș. Așteptăm de asemenea investiții în bazele sportive, în medicamentație, în medici sportivi și așa mai departe.”

 sursa – libertatea.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor