Pană la data de 15 septembrie, în cadrul Protoieriei Vălenii de Munte se desfășoară un programul social „Să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul (III Ioan, 1,2)”. Acesta constă în organizarea unui program de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal și col uterin.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni, maternitatea Polizu -Institutul național pentru Sănătatea mamei și copilului din București și o fundație.

Activitatea, oferită cu caracter gratuit, se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 -74 ani (cancer colorectal – teste FIT), precum și persoanelor de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 24 – 64 ani (24 – 29 de ani testul Babes Papanicolau și 30 – 64 ani testul HPV).

Pentru înscrieri în vederea testării, în cadrul unității mobile deplasate special pentru această activitate, vă puteți adresa oricărui preot paroh din cadrul Protoieriei Vălenii de Munte până la data de 29 august 2023, inclusiv.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *