logo
RNTV Live

Protejaţi-vă de gripă. În ţară, nouă persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiilor respiratorii acute

Mihai Constantinescu

Reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică spun că nouă persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Dintre acestea, trei au decedat în perioada 9-15 ianuarie. Nici una dintre cele 9 persoane nu fusese vaccinată.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinică, infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel inregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (71.003) şi cu 15,1% mai mare comparativ cu cel intregistrat în săptămâna anterioara (88.286)”,informează INSP.

Persoanele cele mai vulnerabile în faţa gripei sunt în primul rând  bolnavii cronici (cei cu boli cardiovasculare, pulmonare, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, obezitate morbida, infectii cu virusul HIV);persoanele cu varsta de peste 65 de ani;femeile insarcinate (in orice stadiu al sarcinii); personalul medical.

Până la 15 ianuarie au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursa Protv.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor