logo
RNTV Live

Propunere de majorare a prețurilor la bilete și abonamente TCE Ploiești

sursă foto Ziarul de Ploiesti
Dumitrescu Vlad

Conducerea SC Transport Călători Express Ploiești ia în calcul o nouă majorare a prețului la abonamente și bilete. Potrivit directorului Alexandri Nicolae, propunerea de creștere a tarifului perceput de societatea de transport în comun vine ca urmare a faptului că au crescut cheltuielile legate de achiziționarea de carburanți, energia electrică și gazele naturale.


”Din nefericire, problema aceasta cu creșterea prețului utilităților în general și aici vorbim despre energie electrică și gază, dar și a creșterii alarmantă a prețului la combustibil, mă fac pe mine ca director să fiu în situația de a mă adresa Consiliului de Administrație ori să propunem Consiliului Local Ploiești o scumpire a biletelor și abonamentelor pentru a atenua aceste costuri, care nu mai sunt mici în acest moment. La energie vorbim de o triplare a prețului, iar la motorină de o dublare a prețului. Acest lucru mă face să merg în Consiliul de Administrație și să înaintez ori o propunere de majorare a tarifelor la abonamente și bilete, ori o reevaluare a costului pe kilometru care ne este plătit ca și compensaţie. Nu avem intenția să propunem o majorare care să acopere în integralitate acest cost, ci să ne aliniem la nivelul prețurilor care sunt practicate în alte municipii reședință de județ. Aici avem Iașiul, Oradea, Timișoara, unde tariful a fost făcut 3 lei”, a susținut Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.
Totodată, pentru a face față cheltuielilor, managerul societății de transport în comun din Ploiești speră ca Guvernul Românie să ia decizia de a plafona prețul la carburant.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor