logo
RNTV Live

Proprietarii de câini trebuie să încheie rapid asigurare obligatorie pentru animalele lor. Amenzi usturătoare

caini periculosi
Erika Stoica

Asigurare Obligatorie pentru Proprietarii de Câini: Amenzi pentru Rasele Periculoase

Noua lege impune proprietarilor de câini din rasele considerate periculoase să încheie obligatoriu o asigurare de răspundere civilă. Neconformarea acestui regulament poate atrage amenzi substanțiale, conform noilor prevederi legislative.

Conform noilor reglementări, proprietarii de câini din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora sunt obligați să aibă o asigurare de răspundere civilă. Această măsură urmărește protejarea atât a proprietarilor câinilor, cât și a celor din jur, reducând riscul de incidente nefericite.

Pe lângă încheierea asigurării, proprietarii de câini trebuie să respecte mai multe reguli impuse de lege. Acestea includ înregistrarea animalelor de companie la Poliție, cunoscută și sub denumirea de Poliția Animalelor, și respectarea unor norme stricte referitoare la gestionarea și supravegherea câinilor în spațiile publice.

Încălcarea acestor reguli atrage sancțiuni financiare semnificative. Potrivit noilor prevederi legislative, proprietarii de câini care nu respectă aceste norme riscă amenzi cuprinse între 500 și 1500 de lei, subliniind seriozitatea aplicării legii în această privință.

Legislația definește clar categoriile de câini considerați periculoși, incluzând rase precum Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora. Această măsură este esențială pentru protejarea siguranței și bunăstării publice, contribuind la reducerea riscului de incidente grave asociate cu aceste rase de câini.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor