logo
RNTV Live

Propagandă de peste 90 de milioane de lei

Mindcraftstories_Telemedicina-Health tech-Doctor online-Medic ch
Tudor Teodora

PNL și PSD au cheltuit anul trecut pe presă și propagandă peste 90 de milioane de lei. 

De-a lungul anului 2022 au fost vărsate în conturile partidelor sume în valoare de 256 de milioane de lei ca subvenții de la bugetul de stat, grosul fiind primit de PSD și PNL, anunță Autoritatea Electorală Permanentă. 

Cea mai mare parte din această sumă a fost cheltuită de cele două partide guvernamentale pentru contracte cu presa, un fenomen generalizat în masă, ce a dus la instituirea autocenzurii în majoritatea trusturilor de presă.

Astfel, PSD a primit anul anterior 98 de milioane de lei de la bugetul de stat, din care 93 de milioane au fost cheltuite. 53 de milioane de lei au mers către presă și propagandă. 

PNL a primit 83 de milioane de lei, din care 55 de milioane au fost cheltuite. 38,5 milioane de lei din cele 55 de milioane cheltuite au mers la presă și propagandă. 

USR a primit 45 de milioane de lei, din care 28 de milioane de lei au fost cheltuite. Din acestea, 5 milioane de lei au mers către presă și propagandă, fiind cel mai mic procent.

AUR a primit 19,9 milioane de lei, din care nu a cheltuit nimic. 

Investigațiile au demonstrat cum banii merg de la PSD și PNL către trusturi de presă pentru promovarea celor două partide, fără însă ca producțiile sa fie publicate. 

Banii de la PSD și PNL au făcut ca spiritul critic să dispară din abordarea jurnalistică a principalelor trusturi media, în special al televiziunilor. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: PNL și PSD au cheltuit anul trecut pe presă și propagandă peste 90 de milioane de lei / Puterea beneficiază de auto-cenzura marilor trusturi media

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor