logo
RNTV Live

Proiectul privind achiziționarea de tramvaie în Ploiești naște un nou scandal/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Proiectul privind achiziționarea de tramvaie în Ploiești naște un nou scandal. După ce acum câteva săptămâni a fost finalizată licitația, Ministerul Dezvoltării, cel care și finanțează o parte din investiție, a cerut municipalității confidențialitate în privința detaliilor procedurii. În această situație, consilierii locali ar trebui să voteze un proiect, fără să aibă și informațiile necesare.

Proiectul privind achiziționarea de tramvaie în Ploiești naște un nou scandal

La finalul lunii trecute, Ministerul Dezvoltării anunța finalizarea licitației prin care se achiziționau 20 de tramvaie noi pentru Ploiești. Aproape 200 de milioane de lei au fost puse la bătaie, bani nerambursabili. Acum consilierii locali ar trebui să inițieze un proiect privind graficul de livrare.

Documentele care au ajuns la primărie sunt însă confidențiale, așa că aleșii ar trebui să voteze fără a deține informațiile legate de licitație.

Reamintim că proiectul privind modernizarea parcului de tramvaie al TCE a fost lansat încă din 2019. Vizează îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi.

Acestea vor circula pe rutele 101 Ploiești, în lungime de 13,0 km, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean, respectiv ruta 102 Ploiești, în lungime de 10,8 km care leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean.

Modelul cu care Pesa a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 20 de tramvaie noi este JAZZ, care are o lungime de 18 metri și a fost lansat în producție în 2013.

Tramvaiul este dotat cu instalație de climatizare, podea joasă și afișaj electronic.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor