Senatul României a adoptat tacit un proiect de lege privind anularea pe viață a permisului auto pentru șoferii băuți sau drogați implicați în accidente mortale.

Conform datelor centralizate, în anul 2020, 740 de șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului la nivel național. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, 1.294 de șoferi au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive, iar 13.509 conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului.

Punerea în aplicare a unei eventuale astfel de legi ar avea impact direct asupra reducerii accidentelor rutiere grave și, evident, în protejarea vieților omenești. Propunerea legislativă urmărește înăsprirea Codului Rutier și prevede anularea pe viață a permisului de conducere în cazul unui accident mortal provocat de un șofer sub influența alcoolului sau drogurilor.

Expunerea de motive evidențiază necesitatea unei abordări mai dure față de persoanele care se urcă la volan sub influența substanțelor interzise, subliniind importanța responsabilizării șoferilor pentru prevenirea tragediilor pe șosele.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților pentru dezbatere și adoptare, fiind un pas important în stabilirea viitorului acestei inițiative legislative.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *