logo
RNTV Live

PROIECT PENTRU INCLUZIUNEA SOCIALĂ A ELEVILOR

Barbuceanu Nicoleta

Proiectul „Zest4Edu –O noua perspectiva in educatie”, derulat de Inspectoratele Scolare Judeteane din Prahova si  Neamt, se apropie de final. Rezultatele au fost prezentate ca exemple de buna practica in cadrul unei conferinte nationale ce a avut loc recent la Sinaia. Peste 150 de inspectori scolari, directori de unitati de invatamant, profesori si consileri scolari au fost prezenti la eveniment.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Asociația “Go Ahead” București și Fundația Art for Change, Norvegia, implementează de câțiva ani proiectul „Zest4Edu –O noua perspectiva in educatie”, finanțat prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Vorbim despre un proiect ce își propune creșterea gradului de incluziune socială a elevilor și accesul la o educatie de calitate, echitabilă și incluzivă în județele Prahova și Neamț.

Recent, la Sinaia a avut loc Conferința națională a proiectului Zest4Edu. Cei peste 150 de participanți au fost informați și și-au însușit rezultatele  proiectului ca exemple de bună practică, în ceea ce privește creșterea gradului de incluziune socială a elevilor și accesul la o educație de calitate, echitabilă și incluzivă.

Proiectul Zest4Edu are peste 650 elevi beneficiari aflați în situație de risc din 19 școli din Prahova și Neamț. În cadrul acestuia a fost realizat și un portal de dezvoltare personală care le oferă celor interesați un spațiu de documentare, comunicare și colaborare în ceea ce privește consilierea școlară și dezvoltarea personală a elevilor, cadrelor didactice și altor actori din mediul educațional.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor