logo
RNTV Live

Proiect inedit pentru persoanele cu probleme de auz/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Proiect inedit pentru persoanele cu probleme de auz.

La nivel mondial, jumătate de miliard din populație suferă de o formă de hipoacuzie.Până în 2025, din cauza mai multor factori, numărul persoanelor afectate de hipoacuzie ar putea creşte cu alte 200.000 de milioane.

În România, peste 2 milioane de persoane au o problema de auz, iar statisticile devin îngrijorătoare. Pornind de la această statistică, o companie din domeniu a pornit un program de testare auditivă gratuită, in cadrul campaniei naţionale “Ajutăm România să audă!” O caravana mobilă ajunge în 20 de oraşe din ţară şi testează gratuit fiecare persoană interesată de sănătatea acestui important simţ. Prima oprire a fost în Ploieşti, acolo unde firma are sediul central. Fiecare acţiune este în parteneriat cu instituţiile locale din zonele în care va ajunge.

Timp de două zile, caravana sănătăţii auzului va fi gasită pe esplanada Palatului Culturii din Ploiesti. Datele statistice arată că până la 50% dintre persoanele cu deficiențe auditive au vârsta sub 65 de ani. Mulţi dintre ei sunt copii sau tineri. Totodată, 3 bebeluşi din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz.

Cabinetul auditiv pe patru roţi va parcurge, în total, în 20 de oraşe din ţară. Va fi regăsit în zone centrale ale localităţilor, tocmai pentru că programul să fie accesibil celor interesaţi. Numai în prima zi a campaniei peste 100 de persoane au beneficiat de testări gratuite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor