logo
RNTV Live

Programul Rabla 2022, la start/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Programul Rabla 2022 începe pe 4 februarie și vine cu noutăți. Se pot casa două autovehicule, iar bonusul total poate ajunge la 16.500 de lei. Condiția ca să casați o mașină prin programul Rabla este ca aceasta să fi fost înmatriculată în țara noastră de cel puțin 6 ani.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, joi, că în februarie vor fi lansate programele Rabla Clasic şi şi Rabla Plus. Sunt însă modificări față de anul trecut. Valoarea voucherului pentru casarea unei mașini vechi, scade cu 1.500 de lei. Însă, șoferii au voie să aducă două rable la schimb pentru care ar putea primi în total și 16.500 de lei. Mașinile trebuie să fie de peste 15 ani, iar autoturismul cumpărat în loc, trebuie să aibă emisii extrem de mici. Condiția ca să casați o mașină prin programul Rabla este ca aceasta să fi fost înmatriculată în țara noastră de cel puțin 6 ani. Vestea proastă este că voucherul pe care îl primiți în acest an este mai mic – 6.000 de lei. Dacă mașina are 15 ani, mai luați un bonus de 1.500 de lei. Se modifică și programul Rabla Plus, prin care să vă cumpărați mașini ce pot fi încărcate la priză. Noutatea este că în acest an sunteți obligați să casați un vehicul uzat, iar valoarea voucherelor crește.

Programul Rabla 2022

Pentru o mașină electrică primiți 45 de mii de lei la casarea uneia vechi. Dacă este de peste 15 ani, aveți bonusul de 1.500 lei și suma poate ajunge la 46.500. Voucherul pentru autoturismul electric poate ajunge la 48 mii lei – la casarea a două mașini. La această sumă se adaugă și bonusurile de vechime ale rablelor. Ceea ce înseamnă o sumă maximă de 51.000 de lei reducere la mașina electrică. Bugetul pentru anul 2022 este cel mai mare din istoria acestui program, depăşind 1,2 miliarde de lei. Ministrul a precizat că până la finalul lunii ianuarie va fi terminată analiza pe dosarele depuse anul trecut în vederea accesării de vouchere prin cele două programe.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-grav-petrecut-azi…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor