Sursa foto: Primăria Constanța

După o lungă perioadă în care Cazinoul din Constanța a fost un simbol al așteptării și al nostalgiei, monumentul emblematic renaște și își redeschide porțile pentru public

Între 21 și 25 mai 2025, orașul se va anima printr-un program cultural complex, ce combină tradiția cu spectacole moderne. În centrul evenimentelor se află chiar Cazinoul redeschis, unde fiecare detaliu arhitectural prinde viață prin muzică, teatru, dans și alte forme artistice.

Programul complet al Zilelor Constanței 2025:

Ziua 1 – Miercuri, 21 mai
Publicul va avea acces în interiorul Cazinoului pe bază de rezervare, iar pe faleză vor răsuna fanfara „Muzica Apelor” și un spectacol teatral intitulat „Pe străzile Parisului”, susținut de Facultatea de Arte a Universității Ovidius. Seara se va încheia cu un concert al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și un spectaculos video mapping pe fațada clădirii.

Ziua 2 – Joi, 22 mai
Activitățile vor continua în interiorul Cazinoului, cu acces gratuit pe bază de rezervare, lansarea cărții „Vilegiatura la malul mării și patrimoniul său arhitectural” și recitaluri muzicale cu parfum de epocă. Pe faleză, Fanfara Militară a Forțelor Navale și trupe de animatori stradali vor aduce atmosfera altor vremuri, în timp ce pe scena din față vor avea loc concerte vocale și un spectacol grandios „Oda Bucuriei”.

Ziua 3 – Vineri, 23 mai
Concertul violonistului Ilias și al violoncelistului Tudor vor fi urmate de un moment special: „HAGI – Drumul meu”, o autobiografie în imagini a legendei fotbalului Gheorghe Hagi. De asemenea, vor fi organizate expoziții foto, spectacole de dans și muzică jazz, însoțite de noi reprezentații ale fanfarelor și trupelor artistice.

Ziua 4 – Sâmbătă, 24 mai
Programul cuprinde recitaluri, spectacole de balet, concerte simfonice, animatori stradali și un photo booth tematic. Seara va fi dedicată unui concert special susținut de Irina Baianț și Orchestra Simfonică București.

Ziua 5 – Duminică, 25 mai
Ultima zi aduce o paradă a etniilor și costumelor tradiționale constănțene, colaje artistice realizate de elevi și un spectacol teatral dedicat lui Caragiale. Încheierea va fi marcată de un concert cu muzică interbelică, susținut de Vlad Miriță, Alina Crișan, Alexandru Matei și Orchestra Simfonică București, acompaniată de un video mapping pe fațada Cazinoului.

Accesul în interiorul Cazinoului este gratuit, dar necesită rezervare prealabilă, care se poate face online, pe platforma oficială: https://bilet.cazinoul.com