logo
RNTV Live

Profil de politician: Daniel Savu, de la trădarea Partidului Social Democrat, până la trădarea lui Sebastian Ghiță și găsirea unui nou “stăpân”

daniel-savu
rnews

Daniel Savu, fost senator PSD, este unul dintre cei mai “vechi” politicieni din Prahova, care a fost ani de zile “marioneta” mogulului Sebastian Ghiță, până când acesta din urmă a dispărut, iar acum Savu se pare că își caută un nou “stăpân”. După ce ani de zile a fost membru PSD, în luna martie a anului trecut, fostul ofițer SRI, Daniel Savu a demisionat din partid, ca urmare a deciziei colegilor săi de a nu-l lăsa să candideze pentru Primăria Ploiești, preferat fiind Cristian Ganea, pe baza unui sondaj intern al partidului. Înainte de rezultatul sondajului, Savu declara că el nu iese cu Ganea pe stradă. După sondaj a sucit-o ca la Ploiești, acesta afirmându-și sprijinul. Asta a durat doar până i-a dat Ghiță ordinul de luptă. Savu și-a dat demisia din PSD după 16 ani de activitate în partid și s-a avântat la luptă pentru interesele mogulului. Inițial, Savu a încercat să candideze din partea PSRO, partidul lui Mircea Geoană, dar Mihai Apostolache, președintele filialei prahovene a partidului a explicat că i-au respins candidatura. Fără altă soluție, sub îndrumarea lui Sebastian Ghiță, Savu a candidat independent la Primăria Ploiești, susținut din umbră de “mogulul-păpușar”, rolul său fiind unul singur: trădarea PSD până într-acolo încât să saboteze alegerile locale. Concret, Savu a rupt din voturile PSD pentru Primăria Ploiești, contribuind la pierderea alegerilor de către Cristian Ganea, candidatul social-democrat, lucru dovedit chiar de către Savu printr-o postare pe Facebook imediat după alegeri. ”Prin candidatura ca independent, pe care o consider corectă şi necesară, am vrut să demonstrez că întotdeauna poate exista o alternativă şi să dau un semnal pentru eliminarea intereselor obscure de la vârful administraţiei.

Practic, am vrut să opresc o grupare de tip mafiot să se alimenteze din banul public.”, scria la acel moment Daniel Savu pe pagina sa de socializare. El face referire cu siguranță la PSD Ploiești, organizație pe care, cu ajutorul lui Sebastian Ghiță, a încercat s-o saboteze din toate puterile. Savu a negat public sprijinul lui Ghiță, dar faptele din campanie au vorbit de la sine. Toate chioșcurile “Prahova” de difuzare a presei, societate controlată de Ghiță, aveau expuse pliantele electorale ale lui Savu. În plus, cel mai grăitor exemplu este cel al call-center-ului de care Savu s-a folosit în campanie pentru ca ploieștenii să fie sunați și întrebați ce candidat susțin, întrucât o astfel de investiție depășește peste 10.000 euro, bani care nu se scot din pariuri, slăbiciunea lui Daniel Savu, dar se scot ușor din “buzunarul” lui Sebi Ghiță. De parcă lucrurile nu erau deja evidente, Savu a participat la dezbateri la Radio Prahova, iar în ziarul Prahova au fost publicate atacuri la adresa lui Cristian Ganea, cele două entități media aparținând unor apropiați ai mogulului. De reamintit este și că slugărnicia lui Savu față de “stăpânul” Ghiță a mers atât de departe, încât la ordinele mogulului a încercat să mituiască un fost ofițer SRI. Aceea a fost dovada că Savu nu are limite atunci când ascultă orbește ordinele mogulului Ghiță, printr-un pasaj din denunțul făcut de col. SRI (r) Gulianu Florin pe data de 24.09.2014. Fostul ofițer SRI Florin Gulianu povestește cum Daniel Savu a încercat să-l mituiască, pentru a-l determina să își retragă toate petițiile, plângerile și sesizările depuse la Parchetul General, la C.N.S.A.S., la Comisia SRI și la Curtea de Apel Ploiești. Pe Daniel Savu și Sebastian Ghiță i-au legat ani de prietenie, iar în 2012, când Savu candida pentru un mandat de senator în Colegiul Slănic, alegătorii săi au primit tigăi plătite de Sebastian Ghiță, după cum au arătat procurorii DNA. Aceștia au descoperit că o sumă de 111.600 lei a fost utilizată pentru plata unui număr de 12.000 tigăi, dobândite fără documente legale, și a inscripționării lor cu textele: Ghiță Sebastian Aurelian Colegiul nr. 4 deputați– 7.525 buc și Savu Daniel Colegiul nr. 2 senatori. Achiziția și livrarea celor 12.000 tigăi, operațiuni fictive, au fost dispuse, inclusiv efectuarea plăților, de Sebastian Ghiţă. Din păcate pentru cei din Colegiul Slănic, după patru ani de stat în Parlament din postura de senator, Daniel Savu nu a fost niciodată văzut la față. Senatorul a preferat să apară la televizor unde dezbătea teme anti-DNA, anti-Băsescu, anti-orice.
“Locotenentul” lui Sebastian Ghiță în lupta cu DNA, Daniel Savu își făcuse un obicei să meargă pe la diverse emisiuni TV sau să scrie pe blogul său atacuri împotriva procurorilor anticorupție. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis un comunicat de presă prin care anunța că plenul CSM a apreciat în cadrul ședinței din 14 noiembrie 2016 că afirmațiile senatorului Daniel Savu, publicate pe blogul său, au adus atingere independenței, prestigiului și credibilității justiției, cu consecința subminării autorității acesteia.
Dar asta nu l-a oprit pe Daniel Savu, care a continuat să denigreze public pe toată lumea, la ordinele lui Sebastian Ghiță, după cum chiar el recunoaște, în înregistrările publicate de republikanews.ro în care Savu spune că “Sebi” îl trimite la emisiuni să atace persoanele care nu-i convin. Savu recunoștea la momentul înregistrărilor, toamna anului 2015, că este omul de încredere al lui Ghiță, de care mogulul se folosește pentru a-și ataca adversarii politici. În plus, Savu își jignește colegii de partid de la acea vreme, politicieni cu ștate vechi, cum ar fi Augustin Mitu sau Ion Eparu.
Pe înregistrarea audio se aude cum senatorul Daniel Savu spune despre deputatul Ion Eparu că este „momâie” și „prostănac” și că face ce dorește el și Sebi Ghiță. În plus, senatorul Savu povestește că dacă iese primar „le va fi bine la toți”, nu cum a fost în perioada când primar era Iulian Bădescu (în sensul că toți vor prospera financiar). Ba mai mult decât atât, Daniel Savu afirmă că Sebastian Ghiță i-a păcălit pe toți, susținându-l pe Iulian Bădescu pentru funcția de primar.
Ultimul pas politic făcut de Daniel Savu la ordinul lui Sebastian Ghiță a fost înscrierea în Partidul România Unită vara trecută, partid despre care cei doi au sperat că-i va ajuta să își păstreze imunitatea, prin obținerea unor noi mandate în Parlamentul României. Dar PRU a pierdut alegerile, iar Sebastian Ghiță, simțind probabil că nu va mai scăpa de executarea pedepselor din dosarele penale în care este cercetat, a ales să fugă, iar astfel Daniel Savu a rămas fără „stăpân”.
Acum, văzând că Ghiță este fugit, iar el nu mai este senator, Daniel Savu își joacă ultima carte: încearcă cu disperare să facă pace cu PSD, jurându-le credință lui Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, și lui Vlad Cosma, fost deputat PSD, care după plecarea lui Sebastian Ghiță au rămas cei mai influență oameni din PSD Prahova.
Potrivit unor surse, din disperarea de a fi primit din nou în rândul social-democraților, Daniel Savu dovedește că politica nu este altceva decât o mocirlă în care se avântă fără scrupule și sună pe toată lumea, inclusiv pe cei pe care îi bălăcărește în înregistrările publicate de republikanews.ro. Față de aceștia, Savu își cere scuze, explică faptul că a lucrat la comanda lui Sebastian Ghiță și jură credință, din nou, PSD-ului. Daniel Savu este acum în ipostaza în care pare că ar face orice pentru a-și putea continua un trai decent, în lipsa celui care i-a asigurat asta înainte, Sebastian Ghiță.
Savu ar fi cerut inclusiv ca o fostă angajata a sa de la cabinetul parlamentar să fie angajată la Consiliul Județean Prahova, instituție aflată acum în mâinile social-democraților. Pentru el, se pare că a obținut deja un post călduț la București, din partea PSD-iștilor, în schimbul trădării lui Sebastian Ghiță și venirii alături de familia Cosma și de PSD.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor