logo
RNTV Live

Profesorii ies în stradă. Vezi când au programat protestele

Sindicaliştii din învăţământ Profesorii ies în stradă. Vezi când au programat protestele
Ciprian Radu

Profesorii ies în stradă

Sindicaliștii din Învățământ amenință că ies în stradă, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluționate.

FSLI a decis să înceapă din 2 octombrie protestele, în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris.

Potrivit unui comunicat al FSLI, remis miercuri Agerpres, decizia a fost luată în ședința Colegiului Național.

Membrii de sindicat reclamă, printre altele, faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut. Asta conduce la obținerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt.

CITEȘTE și  Primul copoţel va suna a pagubă în multe din şcolile din Ploieşti. Primarul anunţă că lucrările de reparaţii şi igienizare nu sunt terminate/ VIDEO

De asemenea, sindicaliștii sunt nemulțumiți că Executivul nu a cuprins sumele necesare pentru plata sentințelor judecătorești, în conformitate cu prevederile legale de eșalonare. În medie, fiecare angajat din Educație ar trebui să recupereze aproximativ 5.000 de lei.

În plus, profesorii sunt nemulțumiți de cuantumul mic al creșterii salariilor nete în anul 2018 comparativ cu creșterile salariilor brute.

Comunicat FSLI

„ FSLI cere Guvernului României începerea negocierilor și încheierea unui acord scris până la data de 25 septembrie 2017. Soluționarea solicitărilor trebuie făcute respectând următorul calendar.

Începând cu cel târziu data de 1 octombrie 2017, sporurile salariale să se calculeze prin raportarea la actualele salarii de bază.

La rectificarea bugetară care se va face până la sfârșitul anului 2017, să fie cuprinsă suma necesară pentru plata sentințelor judecătorești.

Până la sfârșitul acestei luni să se găsească o soluție, astfel încât salariile nete din învățământ, în anul 2018 să crească într-un procent mai mare decât cel anunțat de Executiv”, afirmă sindicaliștii.

În caz contrar, FSLI va declanșa acțiunile de protest, după cum urmează: în data de 2 octombrie, între orele 12:00 – 14:00, vor fi pichetate toate prefecturile din reședințele de județ, iar pe 4 și 5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului.

„Credem că și celelalte federații din Educație se vor alătura acestui demers”, subliniază FSLI.

Digi 24

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor