logo
RNTV Live

Profesorii au ieșit astăzi în stradă. Prefectura Prahova a fost pichetată de zeci de profesori nemulțumiți/GALERIE FOTO

Profesorii au ieșit astăzi în stradă. Prefectura Prahova a fost pichetată de zeci de profesori nemulțumiți/GALERIE FOTO
Mihai Constantinescu

Profesorii au început astăzi seria protestelor

Sindicaliștii din învațământ au început astăzi seria protestelor din cauza numeroaselor nemulțumiri pe care le au. Cei din Prahova au pichetat astăzi sediul Prefecturii.  

Aceștia reclamă, printre altele, și faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obținerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt. Concret, angajații din învățământ pierd, în medie, peste 3% din venitul brut, iar procentajul poate fi mai mare, dacă au mai multe sporuri.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de cuantumul mic al creșterii salariilor nete în anul 2018.

Liderii de sindicat s-au întâlnit cu Prefectul județului Prahova și au depus o listă cu revendicările pe care le au. Dacă nu vor primi răspuns favorabil, aceștia spun că vor continua seria protestelor.

În data de 4 și 5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului.

La pichetarea de astăzi care a avut loc între orele 12.00 și 14.00 au participat câteva zeci de persoane. Numărul ar fi fost mult mai mare dacă colegii lor nu ar fi fost la cursuri cu elevii, spun sindicaliștii

 

UPDATE 

Imagini de la pichetare.

sursă video Facebook Oana Sandu

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor