logo
RNTV Live

Produse românești de la producători, cumpărate de ploieşteni doar de poftă/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Produse românești de la producători, cumpărate de ploieşteni doar de poftă.

Căpșuni, roșii, cartofi, castraveți, ceapă și usturoi verde, salată, ridichi, sunt doar câteva dintre legumele de sezon pe care ploieștenii le găsesc în piețele din Ploiești. Prețurile nu sunt tocmai mici, cel puțin în cazul căpșunilor și roșiilor, astfel că majoritatea cumpărătorilor se încumetă să cumpere produse românești de la producători doar pentru a-și face pofta.

Este o plăcere să te plimbi printre tarabele producătorilor și comercianților din Piața Centrală. Legumele și fructele colorate îți fac cu ochiul și nu ai cum să pleci cu plasa goală. Cel puțin teoretic, ținând cont de prețurile de la tarabe.  Totuși, gustul legumelor și fructelor românești nu se compară cu nimic în lumea asa, astfel că ploieștenii  nu pleacă din Piața Centrală fără a cumpăra câtuși de puțin din fiecare.

Un kilogram de cartofi noi, roșii, costă 10 lei,iar cei albi 4 lei. Roșiile le găsiți la prețul de 18 lei, în timp ce un kilogram de castraveți este 5 lei. Despre Căpșuni putem spune că au ajuns un lux în contextul în care un kilogram costă 25 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor