logo
RNTV Live

Produse ca pe vremuri! A fost deschis un magazin cu produse 100% naturale şi româneşti

Mihai Constantinescu

”Bunătățuri românești” este magazinul cu produse aduse direct de la fermieri, 100% tradiționale, deschis în premieră la Alba Iulia. 17 producători alimentează magazinul cu bunătăţile autohtone. “Produsele sunt din judeţul nostru şi nu numai. Avem produse tradiţionale, cu atestat tradiţional, avem şi produse bio. Sunt toate româneşti, de la noi. Avem ulei de casă, făină, saleuri, produse din lactate, din Alba Iulia, Timişoara, Cluj şi Zalău. Avem miere din Valea Bacăului, avem şi păstrăv. Deja vin oamenii să cumpere. Dacă vor să sprijine producătorul român şi producătorul local ca să nu mai iasă banii de la noi din ţară, să-i sprijinim cu tot ce putem, prin a cumpăra produsele lor. Noi le mulţumim şi îi aşteptăm într-un număr cât mai mare la noi în magazin”, a declarat Alin Bobianu, şeful magazinului “Bunătăţuri Româneşti” de la Alba Iulia. În magazin se găsesc şi produse de carmangerie de casă, brânzeturi, ouă, dulcețuri, siropuri, sucuri naturale, zacuscă și alte conserve din legume, murături, uleiuri de casă presate la rece, tăieței de casă, fursecuri și turtă dulce, pâine traditională, vin, pălincă de casă, bere de casă nefiltrată, păstrav viu, legume și fructe, dar și altele.

Magazinul a fost deschis fără credite, iar acţionarii au depus, pe lângă propriile produse, un capital de 1.000 de lei fiecare. Ideea de la care s-a născut înfiinţarea acestui magazin a fost una cât se poate de simplă. Mai mulţi producători şi fermieri din judeţul Alba, care se cunoşteau între ei, erau nemulţumiţi de preţurile pe care le primeau pe produse de la lanţurile comerciale, iar altora le era foarte greu să intre pe această piaţă. Astfel, ei s-au gândit să-şi deschidă propriul magazin, unde să-şi comercializeze marfa, pe care o produc în gospodărie, de la A, la Z, oferind garanţia prospeţimii şi calităţii.

ziarul unirea

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor