logo
RNTV Live

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a spus despre Ghiţă că nu intră în dialog cu un inculpat fugar. Sesizări multiple la CSM

Mihai Constantinescu

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost astăzi la Ministerul Justitiei, pentru o discuţie cu noul şef  al institutiei, Florin Iordache. Potrivit surselor judiciare, cei doi au discutat inclusiv despre dispariţia lui Sebastian Ghiţă.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat la ieşirea de la discuţii că nu comentează declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare penale şi faţă de un inculpat care încă din cursul anului trecut a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar. “Nu doresc să intru în dialog cu aceasta”, a precizat Laura Codruţa Koveşi.

“Să lăsăm lucrurile ridicole, gen cucuvele mov, şefi de la CIA, şi să trecem la lucruri serioase. Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi. “În ceea ce priveşte atacurile la sistemul de justiţie, pot spune că sunt făcute de inculpaţi, de persoane cercetate penal sau condamnate”, a spus acesta.

“Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii”, a completat şefa DNA.

“Domnul ministru ne-a invitat la o discuţie privind bugetul DNA, nevoia de a ne ajuta în ceea ce priveşte resursele umane. Am profitat de această invitaţie pentru a aduce pe masă toate aceste sesizari. Am depus în copie toate demersurile instituţionale privind atacurile făcute justiţiei”, a spus procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sesizări la CSM cu privire la declaraţiile tendinţioase făcute de inculpaţi

Laura Kodruţa Kovesi a mai spus că a depus, doar la finele anului trecut, 14 sesizări la CSM cu privire la declaraţiile tendinţioase făcute de inculpaţi. De asemenea, şefa DNA a precizat că a sesizat şi CNA-ul.

“Sper să vă reamintiţi că încă din luna aprilie (Sebastian Ghiţă, n.r.) a acuzat DNA-ul de la tribuna Parlamentului şi a facut afirmaţii denigratoare şli tendenţioase. Am reluat dialogul cu CSM cu privire la declaraţiile făcute în cursul lunii decembrie şi ianuarie”, a mai spus aceasta, explicând că a prezentat şi în cadrul întâlnirii de la Ministerul de Justiţiei sesizările depuse la CSM pentru a arată atacul la care este dispus sistemul de justiţie.

citeşte mai multe pe https://www.realitatea.net/kovesi-despre-ghita-nu-intru-in-dialog-cu-un-inculpat-fugar-am-despus-o-sesizare-la-csm_2020328.html#sthash.h5mwdIou.dpuf

foto evenimentul zilei

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor