Pe data de 15.02.2024, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea a trei suspecți și impunerea măsurii controlului judiciar asupra unui al patrulea, aceștia fiind investigați în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și complicitate la aceste infracțiuni

Din ancheta penală desfășurată rezultă că în lunile decembrie 2023 și februarie 2024, doi dintre cei acuzați au recrutat două minore în vârstă de 17 ani, pe care, cu complicitatea celorlalți inculpați, le-au obligat să se prostitueze în beneficiul lor.

Victimele minore au fost transportate în municipiile Iași și Suceava, fiind plasate în diverse locații de cazare în regim hotelier, unde au fost forțate să întrețină relații sexuale cu clienți recrutați de inculpați, aceștia însușindu-și sumele de bani obținute din această activitate infracțională.

Operațiunile de percheziție domiciliară au condus la identificarea și confiscarea mai multor mijloace de probă relevante pentru caz.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaților reținuți.

Aceste acțiuni judiciare au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, beneficiind și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *