logo
RNTV Live

Procurorii cer prelungirea arestului la domiciliu pentru patronul Fermei Dacilor, implicat în incendiul de Crăciun

Cornel Dinicu
Erika Stoica

În urma tragediei care a avut loc în noaptea de Crăciun, când opt persoane au pierit în urma unui incendiu devastator la Ferma Dacilor, procurorii au solicitat Judecătoriei Ploiești prelungirea măsurii preventive pentru Cornel Dinicu, patronul complexului. Acesta este acuzat de distrugere din culpă, iar investigațiile au relevat o serie de neglijențe în construcția și administrarea complexului, inclusiv lipsa avizelor și autorizațiilor corespunzătoare pentru clădirile complexului.

Pe lângă aceste aspecte, se pare că Ferma Dacilor nu dispunea de autorizație de securitate la incendiu, iar rețeaua electrică la care era racordată era subdimensionată pentru nevoile complexului. Situația a fost exacerbată de faptul că complexul a fost construit fără respectarea normelor legale și că demersurile ulterioare pentru legalizare au fost efectuate în mod neconform.

Magistrații Judecătoriei Ploiești vor analiza cererea procurorilor și vor decide dacă prelungesc măsura de arest la domiciliu pentru Cornel Dinicu, având în vedere gravitatea acuzațiilor și consecințele tragice ale incendiului de Crăciun.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor