Procesiune impresionantă de Florii, la Câmpina/GALERIE FOTO

angajare

Procesiune impresionantă de Florii, la Câmpina. Zeci de persoane s-au strâns în moment să ia parte la acest eveniment deosebit.

Procesiunea va începe prin oficierea slujbei Vecerniei în biserica “Sf. Dimitrie şi Sf. Parascheva”. Alaiul de credincioşi va porni apoi  pe traseul Bulevardul Bălcescu – Bulevardul Carol I – Strada Republicii, până la Biserica “Sfânta Treime” de la piață, unde se va face o oprire pentru a se rosti ectenia de mulțumire. Apoi, procesiunea va continua pe Calea Doftanei – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Carol I, până la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” (de la Brazi).

Procesiunea de Florii este practic o reînviere a tradiției bisericești din secolele III-IV.

Duminica Floriilor marchează, an de an, intrarea Domnului în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat cu flori, cu ramuri de măslin şi de finic de mii de oameni şi aclamat ca un adevărat împărat prin cuvintele: “Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”.Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători din an, reprezentând singura data când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.

 

 

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here