logo
RNTV Live

PROBLEME LA JUMĂTATE DINTRE MAȘINILE VERIFICATE DE RAR

Barbuceanu Nicoleta

Jumătate dintre mașinile verificate anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român în Prahova aveau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Mai mult decât atât, 106 autovehicule prezentau pericol iminent de accident. Conform datelor statistice, în județul nostru, în urma controalelor au fost aplicate peste 1.000 de amenzi contravenționale și au fost retrase aproximativ 900 de certificate de înmatriculare.

Reprezentanții Registrului Auto Român anunță că în anul 2022 au intensificat controalele în trafic ale mașinilor din punct de vedere tehnic.

Atât la nivel național, cât și la nivelul județului Prahova, aproximativ jumătate dintre autovehiculele verificate aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Pe lângă acestea au fost găsite probleme și la starea parbizelor, a geamurilor laterale, a oglinzilor sau la sistemele de frânare și de direcție. În județul Prahova au fost verificate, pe parcursul anului trecut, aproximativ 2.000 de vehicule dintre care  106 prezentau pericol iminent de accident.

În aceste condiții, au fost aplicate în jur de 1.000 de amenzi contravenționale și au fost retrase 922 de certificate de înmatriculare. Reprezentanții Registrului Auto Românt atrag atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor