logo
RNTV Live

Prin ce terori trec ucarinenii ca să participe la referendum?

Referendum-1024×576
Marin Ana

Prin ce terori trec ucarinenii ca să participe la referendum? Soldați înarmați merg din ușă în ușă în zonele ocupate ale Ucrainei pentru a strânge voturi în cadrul așa-ziselor “referendumuri” privind aderarea la Rusia, spun ucrainenii, anunță Mediafax.

“Trebuie să le răspunzi verbal, iar soldatul marchează răspunsul pe foaie și o păstrează”, a declarat pentru BBC o femeie din Enerhodar.

În sudul orașului Herson, gardienii ruși au stat cu o urnă în mijlocul orașului pentru a colecta voturile oamenilor.

Votul din ușă în ușă este pentru “securitate”, spune presa de stat rusă. “Votul în persoană va avea loc exclusiv pe 27 septembrie”, a relatat Tass: “În celelalte zile, votul va fi organizat în comunități și în modalitate door-to-door”.

O femeie din Melitopol a declarat pentru BBC că doi “colaboratori” locali au sosit împreună cu doi soldați ruși la apartamentul părinților ei, pentru a le da un buletin de vot pe care să-l semneze.

“Tatăl meu a pus ‘nu’ [la aderarea la Rusia]”, a spus femeia. “Mama mea a stat în apropiere și a întrebat ce se va întâmpla pentru că a pus ‘nu’. Ei au spus: ‘Nimic’. Mama este acum îngrijorată că rușii îi vor persecuta”, a adăugat femeia.

Potrivit acesteia, există un singur buletin de vot pentru o întreagă familie.

Prezența unor soldați înarmați care au condus votul contrazice insistențele Moscovei că acesta este un proces liber sau corect.

Experții spun că autointitulatele referendumuri, care se vor desfășura pe parcursul a 5 zile, vor permite Rusiei să revendice – în mod ilegal – patru regiuni ocupate sau parțial ocupate ale Ucrainei ca fiind ale sale.

“Anexarea” nu va fi recunoscută la nivel internațional, dar Rusia ar putea pretinde că teritoriul său este atacat de armele occidentale furnizate Ucrainei, ceea ce ar putea duce la o nouă escaladare a războiului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Cum sunt terorizați ucrainenii să participe la referendum: Soldații înarmați merg din ușă în ușă pentru a obține voturi – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor