logo
RNTV Live

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău, câștigat de o asociere de constructori români și italieni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău a fost câștigat de o asociere de constructori români și italieni. Lucrările vor include 14 poduri și  un pasaj în lungime de 550 m. Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău, câștigat de o asociere de constructori români și italieni

Primul lot din A7 – Tronsonul Ploiești-Buzău, are un câștigător desemnat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook. CNAIR. Pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km, constructorul este o asociere dintre companii românești și italiene.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 20 de luni. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m. Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova. Traseul Autostrăzii Ploiești – Buzău străbate teritoriul administrativ a două județe.

În județul Prahova autostrada va trece prin șapte comune, Dumbrava, Râfov, Albești-Paleologu, Drăgănești, Tomșani, Colceag, Baba Ana. În județul Buzău traseul va trece prin municipiul Buzău și comunele Stîlpu, Ulmeni, Pietroasele și Săhăteni. Autostrada Ploiești – Buzău va îmbunătăți major eficienţa rețelei de transport din România, prin reducerea timpului de deplasare între două mari areale urbane, Ploiești și Buzău și, implicit, va duce la o îmbunătățirea a conectivității la nivel regional. Suprafața totală ocupată definitiv de proiect este de aproape 1000 de hectare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor